Hireheroes

Betekenis: Campus recruitment

Wat is campus recruitment?

Campus recruitment, ook wel bekend als werving op de campus, is een strategie die door werkgevers wordt gebruikt om studenten te rekruteren die bijna afstuderen of net zijn afgestudeerd van hogescholen en universiteiten. Het is een populaire manier om getalenteerde en gemotiveerde kandidaten te vinden voor stages en startersfuncties.

Bij campus recruitment gaan werkgevers direct naar hogescholen en universiteiten om contact te leggen met studenten en recent afgestudeerden. Dit kan gebeuren door middel van jobbeurzen, informatieavonden, presentaties, workshops en meer. Werkgevers kunnen ook contact opnemen met de faculteiten om specifieke kandidaten te vinden die passen bij de functies die zij beschikbaar hebben.

Het voordeel van campus recruitment is dat werkgevers direct toegang hebben tot een pool van getalenteerde kandidaten en kunnen communiceren met studenten en afgestudeerden voordat ze de arbeidsmarkt betreden. Hierdoor kunnen werkgevers hun bedrijf en cultuur promoten en potentiële kandidaten enthousiast maken voor hun functies.

Campus recruitment is vooral populair bij grote bedrijven en organisaties die regelmatig behoefte hebben aan stagiairs en startersfuncties. Het kan echter ook een effectieve manier zijn voor kleinere bedrijven om talent aan te trekken en zich te onderscheiden van concurrenten.

Reactie plaatsen