Hireheroes

Betekenis: barman/barvrouw

Wat is een barman/barvrouw?

Een barman of barvrouw is iemand die werkt in de horeca en verantwoordelijk is voor het serveren van drankjes aan klanten aan de bar. Naast het bereiden en serveren van drankjes, kunnen barmedewerkers ook verantwoordelijk zijn voor het beheren van de voorraad drank en het schoonhouden van de bar en het servies.

Een goede barman of barvrouw heeft uitgebreide kennis van verschillende soorten dranken, zoals bier, wijn, cocktails en sterke dranken, evenals van de juiste manier om ze te serveren en te presenteren. Ze hebben ook goede communicatieve vaardigheden en kunnen snel en efficiënt werken, vooral tijdens drukke periodes.

Om een barman of barvrouw te worden, is het meestal niet nodig om een specifieke opleiding te volgen, maar ervaring in de horeca kan wel van pas komen. Veel bars en restaurants bieden on-the-job training aan.

Wat verdient een barman/barvrouw?

Het salaris van een barman of barvrouw kan variëren afhankelijk van de locatie, het type bar of restaurant en het ervaringsniveau. Volgens recente gegevens van het beloningsinformatiebedrijf Salariswijzer, verdienen barmedewerkers in Nederland gemiddeld tussen de € 1.600 en € 2.800 bruto per maand. Daarnaast ontvangen zij vaak fooien van klanten, wat het totale inkomen kan verhogen.

Reactie plaatsen